Qui som?

Les Moles és un projecte familiar que van iniciar Jeroni Castell i els seus germans a finals del 1992. Uns mesos més tard, Carmen Sauch i Jeroni, recent casats i amb la innociència d’uns joves que s’iniciaven en un món totalment desconegut per a ells, van decidir prendre les regnes del negoci, amb la il·lusió i la passió que encara els acompanya a dia d’avui. Actualment, els seus fills, Pau i Roger, també formen part d’este projecte de vida. Pau, a la cuina, és la mà dreta del seu pare. I Roger, a sala, acompanya a Carmen en esta bonica aventura que és la de fer arribar la cuina d’autor als nostres clients.

La nostra història

Pollastres a l’ast, pizzes i un self-service a la bulliociosa Peníscola de principis dels noranta. Estes van ser les primeres experiències dels germans Castell en gastronomia. Els dos, Josep i Jeroni, tenien clar que no era este el cami per on volien anar i, en un intent de fer un canvi, van decidir-se a obrir una empresa de càtering per a col·lectivitats, aquí on avui es troba Les Moles. No van poder ni començar. Llicències, obres i paperassa van fer que, finalment, optéssen per obrir un restuarant a l’ús, un restaurant dels de tota la vida. 

Passats un parell d’anys, els desastres i les desgràcies no paraven d’aguaitar i, finalment, Jeroni i Carmen es van quedar remant sols. La única manera d’aguantar el cop, va pensar Jeroni, era tenir un criteri de cuina propi per poder deixar de dependre de cuiners externs. Posar-se als fogons, formar-se i començar un nou camí havia de ser la solució per salvar el restaurant. Jeroni va començar la seva formació de la mà de Maria Cinta Bayarri, una gran professional que feia cursets de cuina per a mestresses de casa a qui Jeroni recorda amb estima sempre que li fan un reconeixement. Uns anys més tard, Carmen va començar la seva formació com a sommelier i posteriorment, l’any 2016, va obtenir la seua titulació a la URV.

La idea en aquell moment era que Les Moles es convertís en un restaurant de referència a la zona, pero ningú podia imaginar-se tot el que havia de venir. “Hem arribat fins aquí perquè no sabíem que era impossible”. Poc a poc, la cuina de Jeroni va començar a progressar. La gent parlava d’un restaurant d’Ulldecona on es feien coses diferents i el seu renom es va anar extenent, primer per la comarca, després per la província. L’any 2010, la Guia Repsol va atorgar el primer Sol Repsol a Les Moles i, uns anys més tard, a l’edició 2014 de la Guia Michelin, la seua cuina era reconeguda amb una Estrella Michelin. L’any següent, el 2015, la carta de vins de Les Moles va aconseguir la primera posició en la categoria A dels Premis Cartaví. I l’any 2020, la Guia Repsol va atoragar al restaurant el seu segon Sol Repsol.

La nostra filosofia

Un projecte de vida com el nostre només és possible si el que el mou és la passió. Per a natros, la cuina és una manera de viure, una manera de veure i entendre tot lo que mos envolta i és la nostra font preferida d’aprenentatge. Proximitat, tècnica i diversió son els eixos sobre els quals orbita tot allò que surt de la nostra cuina, son l’epicentre de totes les transformacions i de la nostra evolució. La nostra filosofia, els nostres valors, la nostra manera de pensar i d’entendre tot allò que ens envolta han de ser un reflex al plat.

Proximitat

A Les Moles ens sentim privilegiats de tindre accés a una magnífica varietat de productes de proximitat d’alta qualitat. Per això, intentem reflectir este privilegi en cadascuna de les nostres creacions.

Tècnica

A Les Moles no entenem la tècnica com un objectiu, sinó que és un mitjà que ens permet anar més enllà. En el camí que hem fet d’ençà que vam obrir les portes l’any 1992, la tècnica ens ha acompanyat I ens a portat a llocs on no sabíem que podíem arribar. Tots els plats tenen la seva tècnica, més tradicional o més vanguardista, i a natros ens interessen totes. Els processos culinaris posats a dispoció del plaer dels nostres clients.

Diversió

Per a natros és molt important xalar fent el que fem, sinó no podríem fer-ho. Però encara ho és més fer xalar els nostres clients. La creativitat, no momés a la cuina sinó en cada moment i en cada racó de tot allò que fem, és una de les eines més potents que tenim per aconseguir-ho.

Sostenibilitat

Encaminar-mos cap al desenvolupament sostenible és una feina de totes i de tots natros, tant a nivell individual com col·lectiu des de la restauració, des del turisme, des de les administracions, des de les nostres xarxes, a través dels mitjans de comunicació, amb el nostre exemple sempre. Natros comptem amb un hort biodinàmic i uns jardins de territori amb arbres i plantes autòctones. A més, hem reconvertit part del nostre sistema elèctirc per poder alimentar part de les nostres instal·lacions amb un tipus d’energia renovable inesgotable i no contaminant, l’energia solar fotovoltaica. També hem instal·lat un sistema d’ozonització d’aigua que ens permet reduir l’ús de productes químics. Comptem amb un punt de càrrega de cotxes elèctrics. El nostre compromís amb el medi ambient és ferm i estos només son els primers passets que ens portaran allà on creiem que hem d’arribar.